miercuri, 19 ianuarie 2011

Lunch with Rice

Pranzul trebuie sa fie consistent dar si usor de facut. Orezul cu ciuperci si legume este un pranz sanatos, easy to make si satios. Totul se prepara din 3 miscari rapide.
Pentru prepararea acestui deliciu aveti nevoie de orez brun integral 100 gr (2 portii), o ceapa, ardei verde sau rosu, ciuperci proaspete (100 gr), 3 catei de usturoi, o lgtz de rozmarin, patrunjel, 1 lgtz de ulei de masline, o cutie mica de rosii in suc propriu si 200 ml de apa.

Prima miscare este sa fierbem orezul. Atentie, trebuie lasat mai mult la fiert decat orezul normal, daca nu o sa aveti surpriza sa fie al dente.
A doua miscare este sa tocam ceapa si cu usturoiul si sa le calim in lingurita de ulei de masline cu un praf de sare, apoi adaugam si restul legumelor pana se innabusesc, condimentele si rosiile in suc propriu. Dupa 10 minute adaugam orezul si cu apa si lasam sa mai fiarba 10 min amestecand pana incepe si scade.
A treia miscare, dam drumul la cuptor si bagam totul la 180°C pentru inca 15 minute.
Scotem pranzul magic din cuptor, asezam pe o farfurie si aruncam cateva felii de rosii cherry.
Cei care doresc pot sa completeze cu o portie de piept de pui fript.
Apoi nu pot decat sa va doresc bon appetit!


Valoare nutritiva pentru o portie:



Orez brun integral Riso Scotti - 50 grame, 180 calorii, 4 proteine, 1.3 lipide, 38.2 carbohidrati, 2.2 fibre
Ciuperci champignon, crude - 50 grame, 11 calorii, 1.6 proteine, 0.2 lipide, 1.7 carbohidrati, 0.5 fibre
Ardei verde - 50 grame, 12 calorii, 0.7 proteine, 0 lipide, 2 carbohidrati, 0.8 fibre
Ceapa - 40 grame, 16.8 calorii, 0.4 proteine, 0 lipide, 4 carbohidrati, 0.6 fibre
Ulei de masline - 5 grame, 41.2 calorii, 0 proteine, 5 lipide, 0 carbohidrati, 0 fibre
Rosii cherry - 10 grame, 2.9 calorii, 0 proteine, 0 lipide, 0.6 carbohidrati, 0 fibre
---------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL: 205 grame, 263.9 calorii, 6.7 proteine, 6.5 lipide, 46.5 carbohidrati, 4.1 fibre

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu