luni, 22 noiembrie 2010

Changing the relationship status

In filmul "The Social Network" Mark Zukerberg are un moment de sclipire cand un prieten vine si se intereseaza de status-ul relational al unei cunostinte comune.Acest lucru il determina sa adauge un ultim criteriu platformei Facebook, cel de relationship status. The Social Network clip este genial pentru ca lumea este obsedata de statutul relational.
In afara de cei maxim 5 prieteni buni ai tai, nimeni nu este interesat de ceea ce faci la job sau pe unde ai fost in vacanta, insa cand schimbi statusul relatiei si cele mai nebanuite persoane te contacteaza pentru update.
Timp de 24h am facut un mic exercitiu mi-am schimbat statusul de la "engadged"  la "single". Impactul a fost unul uimitor! In minutele urmatoare am primit telefoane de la prieteni socati de aceasta schimbare brusca, care doreau sa auda cum totul este o gluma nebuna facuta de mine. Apoi au urmat mesaje, comment-uri pe facebook, im-uri, etc.
Totul mi s-a parut ca la vanatoare de rate, cum scoti capul putin din vizuina ta, cum esti atacat de toti in ideea de a te captura pentru masa de seara.
Experienta a fost una draguta fiindca prieteni buni m-au sunat ingrijorati si toti mi-au sarit in ajutor, plus faptul ca m-am distrat copios pe acest lucru privind reactiile din jur.
Atat eu cat si el a facut acest exercitiu, apoi ne-am uitat la raport cine a fost mai vanat intr-o zi de luni. Intr-o relatie sanatoasa un exercitiu de acest fel este binevenita, but kids don't try this at home :).