joi, 9 septembrie 2010

Un ticalos simpatic si amuzant


Aseara am fost sa vad filmul "Despicable me" si am fost atat de incantata de el incat abia asteptam sa vin sa va povestesc ce comedie pe cinste este si cum trebuie neaparat sa va duceti sa-l vizionati, pentru o portie mare de ras.
Despicable me este regizat de catre Pierre Coffin si Chris Renaud, reusind sa faca un film animat pe cinste, plin de umor.
"Sunt un mic ticalos", asa cum este tradus la noi, prezinta povestea celui mai mare ticalos, Gru ( voce - Steve Carell) care impreuna cu o armata de minioni vor sa puna la bataie un plan astronomic, la propriu, sa fure luna!
Insa cum socoteala de acasa niciodata nu se pupa cu cea din targ, pe parcursul dezvoltarii planului sau apar tot felul de mici obstacole, cum ar fi: un ticalos mai tanar, cu mult mai multe arme si mai multi bani si 3 fetite adorabile care intra in viata celul mai de temut ticalos, Gru.
Replicile sunt super funny, iar pentru interpretarea lui Gru nu cred ca se potrivea cineva mai bine decat Steve Carell.
De asemenea filmul este 3D si pot spune ca este cel mai bine realizat film 3D pe care l-am vazut pana acum.
Imdb ii ofera 7.7 stele, metacritic 72 metascore iar cei de la RottenTomatoes ii ofera lui Despicable me  80% din tomatometer. Iar eu ii ofer 8,5 stelute de amuzament, fiindca de mult nu am mai ras la un film atat de mult.
Pe scurt, daca aveti chef de o portie de ras grozav go for Despicable me!

miercuri, 8 septembrie 2010

Paine cinstita


Mi-am dat seama ca la primul post al meu nu am mentionat si retetele la ceea ce-am facut, asadar pe parcurs cand le fac o sa postez, poza noua + reteta.
Astazi a venit randul painii, painea noastra draga, aliment nelipsit din casele noastre.
Este cel mai usor lucru de facut, iar pentru acesta avem nevoie doar de 4 ingrediente: faina, apa, drojdie si sare.
Eu am folosit faina neagra integrala, dar puteti folosi ce faina aveti prin bucatarie sau dupa preferintele voastre.
Asadar, aceasta minune se realizeaza in felul urmator:
Intr-un castron mai mare amestecam drojdia (15 gr)  cu apa (150 ml), care trebuie sa fie un pic calduta, pana cand aceasta se dizolva, apoi se pune faina (700 gr) si se amesteca bine fie cu o spatula sau o lingura de lemn. Framanti un pic, vreo 3-4 minunte, direct in bol, presarati si un varf de sare si mai framantati un pic. Rezulta un aluat dens, plastic, usor de modelat, insa nu e cazul; il faceti bila si-l lasati la dospit in bol (cateva ore, eu am lasat vreo 5 ore), acoperit cu o carpa umeda sau folie de plastic.
Cand considerati ca este gata aluatul, incingeti cuptorul la putere maxima, al meu cred ca 200° e tot ce poate. Luati tava de la cuptor pe care o acoperiti cu hartie de copt si incepeti sa impartiti aluatul, eu am facut 2 paini rotunde si 1 mai mica bagheta, pe care le asezati frumos in tava, le crustati putin si presarati un pic de faina.
Raman la cuptor cam 30 de minute, pana cand prinde o culoare aramie crusta, apoi opriti cuptorul si le mai lasati inca vreo 10 min. 


Bon appetit! 


P.S: dupa ce le scoateti din cuptor este bine sa le puneti intr-un cos (recipient) pe care sa-l acoperiti cu un servetel de bumbac sau hartie.

marți, 7 septembrie 2010

Sa invatam sa conducem cu prudenta

Tinand cont de cresterea alarmanta a accidentelor de masina, cei din Vancouver s-au gandit sa faca o campanie pentru a-i educa pe soferii grabiti.
Pe diferite strazi vor amplasa o fetita care se va juca cu o minge in format 3D, de la departare nu se va zari foarte bine, insa in momentul in care soferii or sa ajunga la 30 m departare imaginea va fi foarte clara si reala.
Campania va incepe de la jumatatea lui septembrie si va tine pana in octombrie, aceasta fiind perioada in care copii se intorc la scoala, dar si perioada in care se intampla cele mai multe accidente.
Display-ul care va fi amplasat costa in jur de 15.000$ si va functiona pe urmatorul sistem: se va vedea cum un copil vrea sa traverseze strada, iar cu cat te aproprii mai mult de imagine, aceasta se va retrage in pavaj.
Trebuie sa zic ca mi s-a parut o idee geniala, care consider ca ar fi eficienta si pe strazile din Bucuresti, fiindca vad din ce in ce mai multi oameni care-si pierd viata din cauza unor soferi neatenti si care nu au control asupra masinii.