vineri, 27 august 2010

Kodak. Prima camera digitala

Acesta este prima camera digitala realizat de catre Kodak Apparatus Division Research Laboratory in 1975.

A fost un aparat de fotografiat care nu a folosit nici un film pentru a capta imagini statice - un aparat foto care capta imagini folosind un Imager CCD, digitaliza scena capturata şi stoca informaţiile digitale pe o caseta standard. A fost nevoie de 23 secunde pentru a înregistra imaginea digitală a casetei. Imaginea a fost vizualizata prin scoaterea casetei din aparatul de fotografiat şi plasând-o într-un dispozitiv de redare personalizat. Acest aparat de redare era încorporat intr-un cititor de casete şi intr-o magazie de stocare special construita. Acesta magazie de stocare personalizata primea datele de la banda, interpola cele 100 de linii capturate pana la 400 de linii, şi genera semnal video in standard NTSC, care apoi era trimis la un televizor.


Gasit pe Berg blog

joi, 26 august 2010

Deliciu de vara


Pentru ca sunt ultimele zile de vara, calendaristic cel putin, m-am gandit sa pregatesc un desert fresh si dulce in acelasi timp. Sunt convinsa ca daca o sa-l realizati o sa va indragostit de loc.




Pentru executie aveti nevoie de:

- 1 pepene galben - mic
- 1 ou
- 0,5 ml apa minerala
- 200 gr faina
- un varf de sare
- 50 ml ulei
- 80 gr alune de padure
- 3 lg miere


Intr-un bol potrivit spargeti oul, puneti apa, faina, sarea si uleiul, le amestecati bine pana devine omogen. Aceasta este reteta pentru clatite in caz ca nu v-ati prins pana acum :). Intr-o tigaie potrivita va apucati sa faceti clatite, dupa ce ati terminat aceasta munca tirana pe timp de vara, luati 5 clatite si le taiati feli.
In aceasi tigaie puneti feliile de clatite, 2 linguri de miere si alunele, pisate in prealabil, amestecati compozitia pana se rumeneste un pic.
Pepenele il taiati in 2 jumatati si il curatati de samburi, in interiorul care s-a format puneti feliile de clatite rumenite cu alune. Pe deasupra mai picurati un pic de miere.

Bon appetit!

Experti in social media

Aici veti gasi un slide dragut despre expertii din social media.

miercuri, 25 august 2010

EMAG, foloseste o noua " unealta" de marketing


Stiu ca este din ce in ce mai greu sa ai incredere in anumiti provideri, fiindca la un momentat ajung sa dea cu batul in balta, dar ceea ce urmeaza sa va povestesc mi se pare prea de tot ca sa nu fie mentionat.
Emag cel mai cu renume magazin virtual de IT incetul cu incetul a inceput sa-si nemultumeasca clientii, produsele pe care le comercializeaza au din ce in ce mai multe probleme, am auzit foarte multe persoane care si-au cumparat diferite lucruri dupa o perioada scurta de timp s-au stricat.
Insa sa revin la oile mele, prietenul meu si-a cumparat prin luna aprilie un laptop Dell Vostro 3300 din Belgia, dupa site-ul Dell, laptop care a costat in jur de 800 eur cu licenta windows + transport Romania. Prin luna august a fost adus acelasi model de laptop si de emag, care cu tot cu licenta windows se ridica la 4.438,99 RON (1050 EUR). Mihai s-a gandit sa faca un review despre produs pe site-ul celor de la emag, in care a mentionat minus-uri si plus-uri despre laptop cat si diferenta de pret.
Astazi primeste un telefon de la cei de la emag, prin care este intrebat daca pot scoate partea cu pretul fiindca este publicitate negativa pentru ei si daca nu este de acord ii sterg review-ul cu totul.
Oare cum e posibil sa apeleze la astfel de mijloace o ditamai compania cu servicii "impecabile" cum si-ar dori ei sa fie.
Pfff... emag.ro ce este in capul vostru?

Update: au sters review-ul si l-au modificat dupa placul lor. In poza veti vedea review-ul original si aici cel modificat


marți, 24 august 2010

Ciocolata de casa

Cum de mult nu m-am mai bagat prin bucatarie sa fac ceva bun, m-am gandit sa fac cel mai dulce desert.
Ciocolata de casa este un desert foarte usor de facut si foarte bun cand vrei sa-ti aduci aminte de gustul copilariei.
Pentru a face ciocolata de casa aveti nevoie de:
250 gr. lapte praf
150 ml apa
300-350 gr zahar
100 gr unt topit si racit
50 gr cacao
esenta de rom/vanilie/migdale
alune de padure/stafide/alune
Amestecati laptele praf cu cele 50 gr. cacao si dupa ce realizati siropul puneti amestecul treptat si amestecati.
Intr-o cratita se pune apa cu zaharul si se amesteca pana cand zaharul se topeste, in momentul in care se face o spuma alba puteti sa decideti daca vreti ciocolata mai moale sau mai tare si sfaramicioasa. Siropul format poate fi mai lichid sau mai solid, al meu a fost cumva intre.
Dupa ce ati pus amestecul de lapte praf si cacao puneti untul topit si esenta de rom sau vanilie, amestecati bine, bine si turnati compozitia intr-o tava unsa in prealabil cu unt, peste compozitie puteti pune alune de padure, stafide, alune sau migdale.
O lasati la rece intre 3-12 ore, in functie de cum o doriti.

Bon appetit!


luni, 23 august 2010

Salt. Unde-i sarea si piperul?

Ultimul film al lui Angelina Jolie - cam de atat este nevoie ca sa prezinti acest film.
Salt, este another american movie, iar printre scenele cu batai, impuscaturi etc. o poti admira pe Angelina facand acrobatii.
Evelyn Salt (Angelina Jolie) este un spion rus infiltrat in America, the land of choice, ca agent CIA.
De ziua ei un comandant rus, care a fost seful ei atunci cand avea 5 ani si se antrena pentru a distruge America, vine la sediul CIA si ii spune in cadrul unui interviu ca este spion rus si trebuie sa-l omoare pe presedintele Rusiei, de fata cu toata echipa CIA.
In acel moment toti co-echipierii sai se indoiesc de statutul acesteia si doresc sa o intervieveze, evident se instaureaza o panica in sediul CIA, iar printr-o minune si abilitatile sale, Salt reuseste sa scape.
Urmeaza... va las sa ghiciti! URMARIREA, unde 10 masini de politie, FBI si CIA nu reusesc sa prinda marele spion de 40Kg, pe nume Salt.
In urmatoarele minute ale filmului, Salt pune la bataie un plan astfel in cat sa para a fi o eroina in fata sefului rus, pe care-l omoara, fiindca a fost traumatizata inca de mic copil de catre el, iar ea tot ce-si dorea era o viata normala si o familie.
Pana la sfarsit face tot posibilul sa salveze America, inclusiv omorandu-si camarazii rusi si unul dintre prietenii cu care era colega la CIA, Ted Winter (Liev Schreiber).
Chicago Sun - Times, spune despre Salt urmatoarele: "Este un absurd glorios. Acest film are gauri in el suficient de mari pentru a face un labirint prin tot filmul.Legile fizicii par a fi suspendate aici la fel ca in desenele animate Road Runner."
Well, cam acesta a fost Salt, nice seeing you Angelina again on the screen. Imdb ii ofera 6,7 stele, iar de la mine are 5 stele.