miercuri, 4 august 2010

Pineapple Choco Cake

Aseara m-am gandit sa fac ceva bun pentru sora mea, her bf and my bf. Bineinteles ca ei au solicitat cheesecake, dar m-am gandit ca e bine sa mai testeze si altceva din toate bunatatile pe care eu stiu sa le fac.
Asadar m-am gandit sa le fac o prajitura care sa fie racoroasa, nu foarte dulce si bunaaaa rau.
Reteta pentru minunatia din poza este urmatoarea:

Pentru blat:
4 oua
8 rondele de ananas din conserva
1 cutie de philadelphia sau orice alta crema de branza
150 gr zahar brun
400 gr faina
400 gr unt
2 pliculete de praf de copt
1lgtz de bicarbonat
80 gr cacao
1 lgtz de rom alb/crema de wiskey etc ( daca nu vreti sa puneti alcool puteti pune sirop din conserva de ananas)
Cu un mixer se amesteca ananasul cu crema philadelphia apoi se adauga si restul componentelor pana devine un amestec omogen. Jumatate de compozitie se pune intr-o forma de copt cu fund detasabil, care imprealabil este unsa cu unt iar pe fund este pusa o hartie de copt, iar jumatate intr-o alta forma si se baga la cuptor incins la 180gr ( adica la jumatate) cam 20-25 min.
Dupa ce le-am scos le lasam in forma vreo 5 min pe urma dezmembram forma si lasam blaturile sa se raceasca.

In timpul acesta trebuie sa facem crema pentru care avem nevoie de urmatoarele:
3 albuse
4 lg de sirop de artar
100 gr zahar
1/4lgtz sare
1/4 cream de tartar ( dar eu n-am gasit si am pus 1 lg de zeama de lamaie)
1 lgtz de rom

Punem intr-o craticioara niste apa la fiert (dar sa fiarba incet) iar deasupra punem castronul unde o sa executam crema. Adaugam albusurile, zaharul siropul de artar, sarea si lamaia si mixam bine pana devine o crema lucioasa ( 5min) luam dupa foc si adaugam romul.
Apoi eu am bagat-o la frigider, fiindca nu erau blaturile racite. Cand s-au racit am pus cam trei sferturi de crema intre blaturi si restul pe deasupra unde am presarat si nuca de cocos.

Bon appetit!

luni, 2 august 2010

Un loc cinstit la ADfel


Ieri a fost decernarea premiilor pentru cele 5 echipe care au participat la Atelierele ADfel. Costin Radu a fost cel care a avut onoarea sa anunte castigatorii, dar sa ofere si o critica constructiva echipelor.
Inevitabil am visat si noi la locul 1, dar stiam ca nu o sa-l primim fiindca ne-am dat seama inca de la prezentare ce anume am gresit. Asadar echipa formata de Diana(eu), Radu, Lore, Ioana si Corina, am luat locul trei, iar Costin a avut dreptate legat de greselile pe care le-am facut.
Asadar eu consider ca locul 3 este un loc cinstit pentru campania pe care noi am executat-o.
Insa surpriza a venit din partea locului 1 la care nu ma asteptam sub nici o forma sa castige cei din echipa 4,, care au facut o academie Coca-Cola Zero. Dar asa se intampla mereu, iepurele sare de unde te astepti mai putin.
Orisicat toata experienta a meritat la maxim indiferent de locul castigat. Iar pentru mine a fost important ca am putut sa impartasesc ideii alaturi de niste zeni ai advertising-ului.
Pe aceasta cale multumesc mentorilor: Costin Radu ( care a pierdut 2 duminici pentru invataceii ADfel), Stefan Stroe( care ne-a incurajat), Titus Dumitrescu (ne-a deschis ochii), Catalin Rusu ( ne-a redresat pe drumul cel bun), Costin Milu ( care ne-a spus ca ideile idioate conteaza).