vineri, 24 septembrie 2010

Primul spot: TAROM

Compania aeriana autohtona ne anunta ca "Ne nastem calatori. Plecam de aici ca sa ajungem acolo".  Asa incepe spotul pentru Tarom, care anunta alianta cu Sky Team. Reclama a fost realizata de catre agentia Oglivy si se bazeaza pe destinatie si viitor.
Este prima campanie a brand-ului Tarom, care va avea spot TV, machete in presa, spot radio, outdoor, indoor si tot ceea ce inseamna o campanie integrata.
Prin acest spot cred ca doresc o intinerire a brand-ului in sine, care chiar daca s-a remarcat a fi unul de incredere, familiar si cu traditie era invechit.





joi, 23 septembrie 2010

Bere...light!

Nu credeam ca o sa apuc ziua in care o sa vad alcool care nu ingrasa, dar uite cum surprizele se ivesc pe zi ce trece.
Berea germana DAB care activeaza inca din 1868 are in portofoliu si o bere diat (light). DAB se produce numai in Germania - Dortmund si este bere triplu filtrata.
Evident ca aseara cand am zarit-o pe raftul supermarket-ului nu m-am putut abtine sa nu cumpar una sa vad care este treaba. Eu nu sunt bautoare de bere si sincer nu prea fac diferenta intre ele, dar imi dau seama cand o bere e foarte proasta :).
Cat despre DAB diat pot spune ca are un gust bun, de bere cinstita, tare, curata si amaruie. De remarcat este faptul ca neavand caramel este indicata pentru diabetici, cei care tin diete sau sunt hiperglucidici.
Este bine ca cineva din aceasta industrie s-a gandit si la acest sector de public, care in mod normal nu au voie sa consume alcool datorita zaharurilor pe care le contine.
Publicul tinta pentru berea DAB este clasa muncitoare, dar sincer mie nu mi se pare tocmai ieftina pentru o bere de 0,33l.

Pret: 3,89 RON
Val. nutritiva: 33kcal/100ml
Se gaseste la sectorul cu alimente diat, bio, light etc.

miercuri, 22 septembrie 2010

Paine cu Violeta

Luni dupa ce mi-am petrecut jumatate din zi la service-ul auto, apoi m-am relaxat si m-am bucurat de cunostintele Violetei in materie de paine.
inainte de executie
Cei care n-ati calcat pragul bistro-ului pe care Violeta il are, va rog cand aveti ocazia sa va duceti si sa mancati din bunatatile pe care le face. Plus daca o sa aveti ocazia sa o intalniti o sa vedeti ce persoana calda si plina de viata este Violeta.
De mult vroiam sa ajung la unul din atelierele pe care Violeta le realizeaza fiindca eram convinsa ca o sa invat lucruri noi, ceea ce s-a si intamplat.
Atelierul in sine a durat 3 ore timp in care am servit o supa de fasole verde delicioasa si un cappuccino plin de crema. Violeta ne-a pus la bataie ingredientele pentru a realiza o paine gustoasa, pufoasa, fara E-uri si alte minuni  de conservanti sau stabilizatori pe care-i gasim in painea din comert.
Apoi ne-am apucat treptat de treaba, in timpul acesta Violeta ne invata cum sa combinam diferite ingrediente pentru a avea o paine cat mai buna.
Reteta este una la fel de simpla ca si cea pe care eu am mai postat-o, tot de apa, drojdie si faina avem nevoie la baza. Dar prin adaugarea de ingrediente precum: miere, iaurt, lapte, bere, gustul painii se schimba complet.
Asadar cernam 300 gr. faina si facem in jumatate un gol in care punem jumatate de plic de drojdie. Peste drojdie punem o lingurita de miere. Acum fiecare isi adauga ce ingredient doreste: apa, iaurt sau bere. Eu mi-am pus 50 gr. iaurt si am inceput sa amestec ingredientele, iar treptat adaugam apa (150 ml). Apoi am inceput sa framantam bine pana coca nu se mai lipea de maini sau de masa. Odata finalizat acest proces, punem aluatul obtinut intr-un bol, la dospit ( 40 min ).
Noi am stat mai putin, fiindca asa cum este normal Violeta are dospitor, iar in 10 min aluatul nostru era foarte bine crescut.
painicile mele
Apoi am inceput sa ne jucam cu aluatul, sa-i dam diferite forme si sa-i adaugam tot felul de condimente ca: mac, susan, tarate, cascaval, boabe de mustar etc.  pentru a fi mai gustoasa.
Dupa ce am adaugat condimentele dorite si am modelat-o asa cum am vrut, am pus painea pe o tava care era acoperita cu hartie de copt si le-am asezat in asa fel in cat sa ramana un pic de spatiu intre ele. Apoi unii dintre noi am uns painea cu lapte, pentru a avea un aspect mai alb, lucios si a fi coaja mai moale si alti cu apa, pentru a avea o coaja mai crocanta.
Violeta ne-a luat tavile si a realizat trucul de magie cu cuptorul ei si ne-a adus painea pe care noi cu manutele noastre am facut-o.
Cand am vazut tavile cu painici eram toti ca niste copii, ne-au sclipit ochii de bucurie si am inceput sa mancam din ele, sa vedem rodul muncii noastre.