joi, 21 octombrie 2010

Funny pancakes

       A inceput o perioada mai nebuna in viata mea, iar eu inca n-am descoperit secretul celor care lucreaza si mai au timp sa scrie si cate doua -trei articole/zi  pe blog-ul personal. Dar cum nu vreau sa va neglijez, m-am gandit sa va ofer ceva soft si haios: Pancakes (clatite) teddy bear form.
Am primit cadou de ziua mea de la prietenii mei dragi, Vlad si Oana o tigaie, daca pot sa-i spun asa, sub forma de ursulet + o carte foarte cool the cooking bread.
Sa revenim la forma, care este absolut adorabila si m-a tot tentat sa o folosesc, insa timpul n-a vrut sa ma ajute. 
In seara asta, cu oboseala de rigoare, am inaugurat-o pentru a face niste pancakes delicioare cu ciocolata.
Reteta este una cat se poate de simpla si sunt convinsa ca 90% dintre voi stiti sa faceti. Dar pentru a ma asigura ca nu scapa nici unul dintre voi sa stiti cea mai simpla reteta pentru un desert delicios si usor de facut o sa va povestesc etapele.
Ca si ingrediente aveti nevoie de: 2 cani si jumatatede faina, 2 oua, un varf de lingurita de sare, 1 pliculet de zahar vanilat, 50 gr. unt, extract de vanilie, putina coaja de lamaie si 700 ml de lapte (puteti folosi si apa minerala sau bere). Le amestecati pe toate bine de tot si in orice fel de tigaie incepeti munca de migala.
Pentru o tigaie de 40cm circumferita trebuie sa puneti 50 ml de compozitie pe care o prajiti pe o parte si pe alta. Daca considerati ca aveti in sange jonglatul puteti atunci cand le intoarceti sa le aruncati in sus, dar daca nu este cazul, folositi o furculita termoizolanta.
Dupa ce ati terminat de prajit toate clatitele puteti sa le ornati cu orice fel de topping: ciocolata, nuca, alune, banane, dulceata, gem, branza, cascaval etc.
Bon appetit!