joi, 15 iulie 2010

Cum ne valorificam spatiul

EuroMiniStorage este primul depozit cu auto-servire din Romania. Acesta este localizat in Bucuresti (Bd. Theodor Pallady Nr.42 J, Sector 3
Spre Autostrada Soarelui).

Eu i-am remarcat acum in an cand inca erau la inceput de drum, ideea in sine mi se pare foarte buna si eficienta. Mai ales pentru locuitorii unui oras atat de aglomerat ca Bucuresti. Spre suprinderea mea au un succes teribil in ceea ce priveste acest concept.

Asadar cei care nu mai au loc in apartamente, garsoniere, garaje etc. Ar fi bine sa dati o raita pe la euroministorage sa va depozitati lucrurile de care nu m-ai aveti nevoie.

Pe langa asta si-au facut si niste spot-uri publicitare foarte amuzante, conceptul fiind foarte la obiect, realizate de agentia Rusu+Bortun.

marți, 13 iulie 2010

Cafeaua.


Imi place la nebunie sa ma trezesc si sa simt miros de cafea in casa. Insa acest lucru se intampla destul de rar si simt miros de cafea dupa ce ma trezesc si o prepar singura.

Cafeaua provine din Etiopia cu o istorie de peste 1000 de ani. Acesta bautura pe care multi dintre noi o savuram in fiecare dimineata s-a raspandit ulterior in Arabia, Egipt si apoi in Europa.

Astazi Brazilia este cea mai mare producatoare de cafea. Sortimentele de cafea se obtin din doua amestecuri: Robusta si Arabica.

Ca sa puteti diferentia ce anume beti, exista mai multe tips-uri. Cafeaua care contine mai multa Robusta, are un gust neutru, este mai putin aromata si mai tare. Pe cand cafeaua care contine Arabica in procentaj mai mare este aromata si cu o tarie medie.
Cei care sunt iubitori de espresso scurt, trebuie sa stie ca un "espresso vero" contine 7gr. de cafea si cantitatea cea mai mica de cofeina. Cafeaua la ibric are cel mai inalt nivel de cofeina pe care-l poate contine o cafea, deci feriti-va pe cat posibil sa o consumati. Iar un cappucino adevarat este format dintr-un espresso scurt si crema de lapte si sunt putine locuri in care veti putea savura asa ceva, fiindca majoritatea servesc cu spuma de lapte.
De-a lungul timpului am degustat diferite cafele, incat sa pot face o diferenta intre o cafea buna si proaspat prajita si una care a fost rajnita acum o luna de zile. Printre preferatele mele se numara: starbucks, monkaff si julius meinl.
La Starbucks imi plac in mod special frappucino-urile, la Monkaff am baut o cafea Macadamia delicioasa si foarteee mare.
Asadar serviti o cafea in fiecare zi pentru a va mentine activi, fara dureri de cap si sa ganditi mult mai rapid.

luni, 12 iulie 2010

Grown ups, nu mai suntem amuzanti

Acesta este unul dintre filmele pe care doream sa le vizionez in aceasta vara. S-a anuntat a fi o comedie pe cinste si am sperat din tot sufletul sa nu fiu dezamagita. Filmul are un casting impresionant cand vine vorba de actori de comedie precum: Adam Sandler, Chris Rock, Kevin James, Rob Schneider si Salma Hayer.
Rank-ul la acest film pe imdb este de 5,3/10 stele, eu as urca pana la 6.
Povestea este despre 5 prieteni, inca din copilarie, care au fost incurajati de catre antrenorul lor de baschet ca orice ar face in viata sa lupte pentru a deveni un succes.
Acestia se reunesc dupa 30 ani , la inmormantarea antrenorului si vor petrece un weekend impreuna pentru a depana amintiri si totodata pentru a-si invata plozii ce inseamna sa ai o copilarie, care nu se bazeaza pe internet, wii sau alte gadgeturi.
Replicile din film sunt cat de cat amuzante, faze la care sa razi cu gura pana la ureche sunt cam cele pe care le-ati vazut si in trailer si poate inca 2-3.
Adevarul este ca ma asteptam la ceva mai mult de la acest film, tinand cont de actorii care joaca in el. Adam Sandler este si producatorul acestui film, ceea ce ma surprinde si mai mult. Acesta a crezut ca poate face o comedie pe cinste daca aduna actori de comedie si rad unii de ceilalti. O sa observati pe parcursul filmului glumele lor lame legate cat de gras este Adam Sandler sau Kevin James, care se repeta de prea multe ori ca sa le mai consideram funny.
Oameni mari, care nu mai sunt amuzanti... din pacate.