sâmbătă, 18 septembrie 2010

Chocolate cake for a special friend

Saptamana aceasta a fost ziua unui bun prieten de-al meu, iar cadoul din partea mea a fost un tort la alegere. Za friend a ales un tort de ciocolata, fiindca este innebunit dupa tot ce contine ciocolata.
Asadar m-am conformat cerintei si am trecut la executie. Am vrut sa fac ceva lejer, cu un interior cremos si am ajuns la ceea ce vedeti in poza. Stiu ca pozele nu sunt foarte relevante, dar mi s-a stricat cardul de la camera si n-am apucat sa pozez tortul complet fiindca sarbatoritul a tabarat pe el. Dar presupun ca va puteti face o idee.
Acum sa trec la lucrul cel mai important, ingrediente si modul de preparare.

Ingrediente blat:
1 ciocolata +80%
250 gr. unt
200 ml apa
2 oua
400 gr. faina
2 lg. cacao
150 gr. zahar

Ingrediente crema:
300 gr. frisca lichida
1 ciocolata 80%
2 lg zahar

Acum dupa ce ati verificat ca aveti tot ceea ce va trebuie este momentul sa treceti la treaba. Intr-o cratita puneti untul la topit impreuna cu ciocolata si apa, mestecati bine pana se omogenizeaza. turnati compozitia intr-un castron mai incapator si asteptati 10 min sa se raceasca, apoi adaugati oualele, pe care le bateti in prealabil, mestecati bine, adaugati faina, cacao si zaharul si iar mestecati pana compozitia devine omogena si elastica.
Incalziti cuptorul la 180° si apoi turnati compozitia intr-o tava de tort, de preferat springform ( eu dupa ce am pus compozitia am presarat si niste alune de padure, dar nu este obligatoriu). Bagati tava la cuptor si o lasati 10-15 min pana se coace, puteti testa cu o scobitoare daca e bine facuta. Infigeti scobitoarea in jumatate si o scoateti , daca nu este aluat pe scobitoare inseamna ca este gata. Apoi o lasati sa se raceasca.
Sa trecem la crema de deasupra, care defapt e un fel de glazura. Aici situatia este un pic mai tricky, dar nu sa va depaseasca. Intr-o alta craticioara puneti frisca lichida si ciocolata, mestecati continuu pana se topeste ciocolata si devine omogen continutul, adaugati si zaharul si iar mestecati pana se ingroasa un pic. O luati dupa foc si trebuie sa o lasati sa se raceasca la frigider 1-3 ore.
In timpul acesta sunt sigura ca s-a racit si blatul, scoateti glazura de la frigider si o asezati frumos peste tort pana este uniform.
Luati o ciocolata cu lapte pe care o faramitati si o puneti pe deasupra, pe marginile tortului.

Bon appetit!

vineri, 17 septembrie 2010

Impresii de la Webstock 2010

sursa
Ieri la Hotel Radisson a avut loc Webstock 2010. Aceasta este o conferinta despre social media si tot ceea ce tine de acest domeniu in Romania.
Tot tamtam-ul a inceput in jur de ora 9 cu prima conferinta despre noi tendinte in social media. Printre speakeri s-a numarat: Cristian Manafu, care a vorbit foarte putin si a fost si gazda conferintei, Madalin  Vladu, de la Dedalus, ne-a prezentat research-ul facut pe Romania despre social media, iar Facebook a iesit pe primul loc, urmat de Hi5. Cel care ma surprins a fost Marco Kind, CMO Vodafone, unde ne-a spus ca pasiunile lui sunt brand-urile pentru care lucreaza.
In cea de-a doua parte s-a vorbit despre viitorul web-ului, iar cei mai reprezentativi oameni au fost: Alexis Bonte, CEO &Co-Founder eRepublik Labs, care a avut o prezentare foarte misto, dupa parerea mea cea mai reusita si Zoli Herczeg, Technology Evangelist, Microsoft. Acesta ne-a prezentat ceea ce inseamna cloud computing si de ce este util sa-l folosesti.
sursa
In sala de conferinte 80% din oamenii prezenti erau cu laptop-urile dupa ei sau iphone sau smartphone dupa care dadeau sms-uri sau tweets. Acestea apareau pe un ecran mare din sala in real time. Cumva m-am simtit prost ca nu am venit si eu cu mini media galaxy la conferinta.
Pot spune ca organizarea la aceasta conferinta a fost foarte buna, mai ales tinand cont ca a fost free. Chiar a fost totul facut la un nivel profesionist. Deasemenea mi-a placut si faptul ca puteai sa interactionezi cu oameni noi, importanti si faptul ca nu cred ca a lipsit vreun blogger cu notorietate de la acest eveniment.
Ce nu mi-a placut, daca pot sa spun asa; ca nu prea a fost interactiune intre speakeri si public, adica ne-am dus acolo sa aflam lucruri noi si din pacate prea putini au pus intrebari.
sursa

Orisicat a mai fost o sectiune care mie mi-a placut foarte mult, cea de Concepts - New Projects. Aici s-au prezentat 4 proiecte care s-au lansat de curand sau urmeaza sa fie lansate in viitorul apropiat. Proiectele care mi-au placut cel mai mult au fost: "Online Brands Ambassadors" - Stefan Stroe si Sergiu Machidon, Buzzmen si "The Unit" - Ciprian Gavriliu, Play TheBalls.
Proiectul OBA celor de la Buzzmen, se bazeaza pe marketing conversational pentru a creea buzz in jurul unor brand-uri.
Proiectul The Unit, este o aplicatie pentru advertising pe zonele din Romania, prin intermediul bloggerilor.
Au  mai fost doua proiecte, BuzzTwist - Razvan Tirboaca, Zoom Studios, despre comunicate de presa si TimeOP - Bogdan Bocse, Time OP, acesta este un program care se instaleaza pe PC si se poate vedea prin intermediul graficului timpul petrecut pe social media si nu numai si timpul muncit.

miercuri, 15 septembrie 2010

Interviu: Catalina Coca, Ambasadoare Dove, gusta viata din plin




M-am gandit sa adaug o rubrica noua in blog, o rubrica cu interviuri ale unor tineri care se bucura de viata cotidiana, oameni obisnuiti la prima vedere, dar prin pasiunile lor se deosebesc de multime.
Prima persoana care este intervievata este Catalina CocaRedactor-Sef adjunct Confort Magazin, dar si Ambasadoare Dove. Si-a inceput cariera de jurnalist in cadrul grupului The Marketer, avand functia de Senior Editor pentru revista Business Woman Magazine. In ceea ce priveste studiile, a terminat Masterul in Politica Comparata, in cadrul Facultatii de Stiinte Politice a Universitatii din Bucureti.
Catalina are 23 de ani si se bucura de fiecare moment la maxim, iar ea a inceput sa guste  cate un pic din viata cotidiana inca din facultate.

Catalina care sunt pasiunile tale ?

Hmm..recunosc ca nu imi amintesc foarte bine care a fost prima mea pasiune (presupun ca papusile cand eram mica J ), dar cu siguranta dansul a fost si inca este „dragoste la prima vedere”. Tin minte si acum cum dansam pe muzica lui Michael Jackson cand eram la gradinita, deoarece parintii mei aveau casete cu melodiile lui, evident mai visam sa ma si marit cu el cand o sa fiu mare J (multe fete cred ca isi doreau lucrul asta). Iar aceasta pasiune a continuat cu dansul popular, apoi in liceu, dansul modern, iar la facultate dansul sportiv si cel street-dance. Am facut cate putin din fiecare, deoarece vroiam sa experimentez fiecare latura. Momentan nu mai am foarte mult timp pentru el,dar as incerca dansurile orientale sau africaneJ. O alta pasiune, care cred ca este evidenta, ar fi cea pentru scris. Imi place sa creez povesti frumoase din nimicuri sau povesti din calatoriile mele sau din viata de zi cu zi. Mi-ar placea chiar la un moment dat sa scriu o carte. In rest, imi place sa fac fotografii si sa aranjez albumele in ordine cronologica, sa vad cum am crescut, cum imbatranesc sau cum imi schimb culoarea parului J, imi plac iesirile cu prietenii, inotul, plimbatul cu rolelele, cu bicicleta, si mai nou sunt absolut indragostita de fructele de mare.
Consideri ca pasiunile tale te-au ajutat sa ajungi unde esti acum ?

Intr-o oarecare masura, da. Faptul ca imi plac „literele”, imi place sa descriu, sa scriu, sa creez, sa fiu inventiva, m-au ghidat oarecum spre cariera pe care o am si pe care mi-o doresc pentru tot restul vietii (cel putin in acest moment). Nu mi-as dori niciodata un job de birou, la care sa stau neclintita in fata calculatorului, urasc cifrele, tabelele, imi place sa fiu activa, sa „alerg” dintr-un loc intr-altul, desi este obositor, dar prefer acest lucru. Cariera de jurnalist iti ofera perspective mari, iti schimba modul de gandire, implica multa comunicare si interactiune umana si asta imi place.

Crezi ca succesul tau pe plan profesional are legatura si cu norocul ?

Da, as putea spune ca are. Norocul meu a constat in sansa pe care am avut-o acum doi ani de zile, si anume aceea de a fi acceptata in cadrul grupului The Marketer, dupa ce avusesem o perioada de practica, de o luna.  Am fost foarte bucuroasa ca m-au acceptat, desi nu aveam experienta in presa, dar faptul ca sunt o buna „eleva” si acumulez repede informatiile, sunt deschisa catre nou si ambitioasa in a imi indeplini sarcinile sau in a imi implini visele, a contat foarte mult si iata-ma acum.

Ce te-a determinat sa participi la concursul « Ambasadoare Dove » ?

Concursul „Ambasadoarele Dove” a fost cea mai frumoasa experienta din viata mea pana in prezent. Participarea mea la concurs a avut oarecum legatura si cu faptul ca lucrez in acest domeniu. Intr- o zi am primit la birou comunicatul de presa despre lansarea unui produs Dove si un recipient cu noul gel de dus de la ei. Redactorul-sef de la vechea mea publicatie m-a indemnat sa particip deoarece ii placea cum scriu. Evident, si premiul cel mare, o excursie la Barcelona, a fost foarteeeeeee motivant. Imi doream sa ajung in capitala Cataloniei, avand in vederea ca toti prietenii mei care ajunsesera acolo mi-au spus ca este minunat locul, si intr-adevar a fost.

Care a fost procesul pe care a trebuit sa-l urmezi pentru a deveni Ambasadoare Dove si ce trebuie sa faci in continuare pentru ati pastra acest titlu?

Procesul a fost unul dragut si usor de „rezolvat” ca sa zic asa pentru mine. Tot ce trebuia sa faci era sa scrii despre beneficiile noului gel de dus Dove, iar mie cum imi place sa scriu despre lucruri frumoase...Mai departe, a contat 50% originalitatea articolelor si 50% voturile.  Eu am reusit sa imi mentin pozitia in top, iar in luna aprilie, am fost aleasa Ambasadoare.

Barcelona prin ochii Catalinei
Premiul cel mare a fost o excursie la Barcelona. Povesteste-mi cum a fost.

Când vine vorba de Spania, totul este spectaculos! Nu am cuvinte să descriu această experienţă, întreaga excursie a fost exact cum mi-am imaginat că va fi şi cum îmi doream să mă simt. A fost ca un vis devenit realitate.
Iubesc marea, iubesc soarele, iubesc arta, iar Barcelona are cel puţin aceste trei calităţi din punctul meu de vedere. Arhitectura lui Gaudi, bogăţia în vegetaţie, marea cristalină, faleza romantic „presărată” cu palmieri, spiritul spaniolilor, bulesvardele aerisite şi curate, plimbările nocturne, nu a existat nimic care să nu mă facă să mă îndrăgostesc de Barcelona. Sagrada Familia, Parcul Guell, Parcul Ciutadella, Casa Batllo, bulevardele La Rambla şi Paseo de Gracia au fost principalele obiective pe care le-am admirat şi care mi-au încântat privirea. Însă, răsfăţul absolut a fost completat de hotelul de 5 stele Artz, situat la malul mării mediterane, de unde te puteai „cufunda” în larg, şi ale cărui servicii erau impecabile: prosoape şi papucei super pufoşi, de un alb imaculat, pat regal în care orice somn devine un vis din care nu ai mai vrea să te trezeşti, oameni drăguţi, extrem de atenţi, gata să te ajute în orice moment, micul-dejun în cameră, flori naturale în fiecare colţ al holului şi delicatese culinare cu specific mediteranean pe care pur şi simplu le savurai la fiecare masă. 
Dar cum toate lucrurile frumoase au şi ele un sfârşit, aşa s-a întâmplat şi în cazul excursiei la Barcelona. Însă, m-am întors fericită, împlinită, cu o groază de amintiri minunate, cu prietenii legate şi cu sute de poze pe care le voi păstra cel puţin treizeci de ani de acum încolo, când mă voi reîtoarce să văd Sagrada Familia în toată splendoarea ei.

Multumim Catalina pentru poze si ca ne-ai incantat cu o poveste de vis.
 Pentru acest interviu va primi o portie de briose cu ce vrea ea ( ciocolata, alune, visine, afine etc) si brownies.

marți, 14 septembrie 2010

Surprize, Surprize de la Kinder


Nu acum mult timp ( 2-3 luni) faceam " trafic" cu oua Kinder Surprise, le gasisem la un chiosc care le aducea din Germania.
Atunci cand le-am vazut mi s-au umezit ochii si sufletul mi s-a umplut de bucurie, exact ca atunci cand eram mica si imi aducea mama. Evident ca am cumparat cateva si am dat vestea in toata tara. Toti prietenii ma invadasera cu cereri, ma si gandeam la un business cu oua kinder :)).
Tin minte ca atunci am si dat un mail celor de la Ferrero Romania ( importator oficial kinder), unde mi-am expus supararea si indignarea legate de aceste minuni, care mi-au facut copilaria fericita. Intradevar mi-au raspuns dupa o saptamana si mi-au spus ca nu e profitabil pentru ei sa le mai comercializeze.
Pentru mine nu a fost bai de profitabilitatea lor, fiindca aveam chioscul din piata care aducea saptamanal, dar acum cateva zile sa vad pe TV cum Kinder Surprise se intoarce si pe meleaguri pitoresti. Inseamna ca au facut un research mai amanuntit si si-au dat seama ca totusi va fi profitabil.
Spotul nu stiu exact pentru cine este facut: Pentru persoane de varsta mea care s-au bucurat la maxim de acest produs sau pentru copii din ziua de astazi care habar n-au ce minune este acest ou, tinand cont ca pasiunea lor cea mare este Wii sau alte jocuri pe PC, nicidecum sa colectioneze jucariile oferite de oul Kinder.

luni, 13 septembrie 2010

Ceva pompos, dar simplu: Sufleu de conopida

Stiu ca ideea de sufleu pare ceva foarte complicat de facut, dar in realitate este foarte simplu, cel putin sufleu de conopida.  Este o mancare satioasa si bogata in fibre, tocmai buna pentru cina. M-am gandit ca odata cu postarea retetelor sa va dau si numarul de calorii/portie. Ce ziceti de asta?


Bun, acum sa trecem la ingrediente:
- un vas de iena ( mic-mare, cum aveti)
- jumatate de conopida/1 conopida ( in functie de vas)
- 100 gr. unt topit
- 2 oua
- 100 ml lapte 
- o lingura de faina ( integrala)
- 50 gr. cascaval/ parmezan
- 50 gr. smantana 



Mod de preparare:

Se desface conopida si se opareste intr-o oala cu apa sarata. Dupa ce s-a inmuiat se scurge apa si se lasa la racit.
Intre timp se pune untul la topit, se adauga faina si se amesteca sa nu faca cocoloase, se adauga laptele, se amasteca in continuare, apoi galbenusurile unul cate unul, amestecand in continuare. Se formeaza o pasta mai groasa (nu foarte). Se lasa la racit.
Se adauga peste compozitie albusurile batute spuma.
In vasul de iena se aseaza conopida se pune peste ea compozitia parmezanul si cascavalul taiat in felii subtiri si lungi ( sa acopere cam tot).
Nu uitati sa presarati putina sare pesste.
Apoi se baga la cuptor cam 20 min.
A iesit per total  600g si 766 cal . Am impartit la 3 portii si da la 200 g cam 253 kcal


Bon appetit!