joi, 2 septembrie 2010

Dan Cobley: Ce l-a invatat fizica despre marketing

Dan Cobley este director de marketing la Google, iar din pasiunea lui pentru fizica si marketing, ne povesteste ce legatura exista intre cele noua "materii" care par a fi in antiteza.

miercuri, 1 septembrie 2010

1 septembrie a venit, placinta cu mere s-a gatit

Mai ieri ne plangeam de caldura care ne manca sufletul, dar s-a terminat si cu asta caci a venit 1 septembrie, deci oficial a venit toamna.
Iar fiindca azi am zis sa simt cu adevarat miros de toamna, m-am gandit sa fac o placinta/tarta cu mere si scortisoara, tocmai buna de mancat cu o cana de ceai, ca tot a fost cam frig.
Pentru realizare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente pentru blat si umplutura.

Blat:
- 500 gr faina;
- 1 vf sare;
- 250 gr. unt rece;
-100 ml. apa rece;
Umplutura:
- 8 mere frumoase si rase;
- 2 lgtz scortisoara;
- un cubulet de unt;

Blat - Intr-un castron puneti faina si sarea, pe care le amestecati un pic, taiati untul cubulete si il puneti peste faina si framantati bine, adaugand treptat apa pana nu se mai lipeste de mana. Faceti un bulz din aluat pe care-l infasurati intr-o folie alimentara si-l bagati la frigider pentru 20 de minute.
Umplutura - intr-o cratita topiti untul si puneti merele si scortisoare pe  care le caliti, apoi le lasati sa se raceasca de tot.
Dupa cele 20 de minute scoateti bulzul de aluat din frigider si pe un blat acoperit cu faina incepeti cu un facalet sa-l intindeti cat sa acopere complet tava de tarta. Tava cu aluatul o bagati la frigider inca vreo 15 min.
Incingeti cuptorul bine (220°) scoateti tava cu aluat de la frigider si puneti merele peste care puneti cateva fasii din aluatul care va mai ramas. Pe deasupra, cu ajutorul unei pensule, ungeti cu ou batut amestecat cu lapte.
Bagati tava la cuptor pentru 20 min pana se rumeneste si are o culoare aurie.

Bon appetit!

luni, 30 august 2010

The Expendables. Multi actori la gramada


Filmul este regizat de catre Stallone, in care este si actor pincipal. Scenariul a fost scris de catre Dave Callaham impreuna cu Stallone(un fel de Sergiu Nicolaescu in acest film).
The Expendables ii aduce pe acelasi platou de filmare pe cei mai faimosi actori ai filmelor de actiune, baietii rai de la Hollywood: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li,  Dolph Lundgren, Eric Roberts, Randy Couture, Steve Austin, David Zayas, Mickey Rourke , Arnold Schwarzenegger si Bruce Willis. 
Actiunea se desfasoara in jurul unei misiuni in Sudul Americii pentru capturarea dictatorului din insula Vilena,  pe care echipa de mercenari formata din Stallone, Statham, Jet Li si Terry Crews, reusesc sa o duca la final cu succes.
Replicile din film nu sunt cele mai reusite, insa cu toate acestea au multe scene amuzante care iti capteaza atentia si te fac sa vizionezi filmul pana la sfarsit. 
In film veti avea ocazia sa-l vedeti pe Stallone cum se face putin de ras fiindca nu se mai afla in cea mai buna forma a lui. Gluma pe seama lui Schvarzenegger care nu doreste sa ia parte in misiune fiindca el vrea sa devina presedinte este memorabila. Iar Jason Statham ne incanta cu atitudinea lui de mistery, good&bad boy. 
Imdb.com ii ofera 7,4 stele si de la mine are thumbs up si 8 stele.