luni, 1 noiembrie 2010

Eat, Pray Love and Social Network

M-am  gandit sa combin cele doua filme intr-o mica descriere. Fiindca impreuna, intr-un mix reprezinta viata noastra de zi cu zi.

Eat.Pray.Love


Este un research pe care fiecare dintre noi la un punct am vrea sa-l facem in viata noastra. Liz Gilbert (Julia Roberts) o tanara scriitoare, ducea o viata banala impreuna cu sotul ei, pana in punctul in care vrea sa afle mai mult de la viata. Dupa ce divorteaza porneste in cautarea a necunoscutului si a lucrurilor pe care si le-a dorit dintotdeauna sa le faca. Asa cum este intitulat si filmul, acesta a fost impartit in 3 parti: calatoria la Roma - mancare italieneasca, ospat ca la dolce vita; regasirea spirituala in India - gasirea punctului de concentrare si de legatura intre ceea ce iti doresti si poti realiza; iubire adevarata in Bali - impacarea cu sine si incercarea de a putea sa iubesti inca o data pe cineva dupa un esec. Cam despre asta a fost vorba in Eat Pray Love, nimic spectaculos, nimic care sa te faca sa-ti sare inima din piept.
Pot spune ca filmul a fost ca o zi obisnuita din viata fiecaruia, pe sistemul "birou-pat". Dar cu toate acestea a punctat foarte bine lucrurile esentiale de care toti ne temem la un moment dat si de care ne ferim sau dorim sa nu le aflam.
Probabil sunt multe persoane care au second thoughts cu privire la evolutia  vietii lor, dar nu au curajul de a face un pas inapoi sau inainte pentru a afla ce se ascunde cu adevarat.

The Social Network


Mi-a placut atat de mult incat nu stiu cu ce sa incep mai intai. Pot spune ca primul lucru care mi-a placut e ca nu a fost un film tipic american cu happy ending, unde toti traiesc fericiti pana la adanci batraneti.
Acest film poate sa lase cu gura cascata si sa viseze la un succes de aceasta amploare pe multi antreprenori, care doresc sa iasa la lumina cu ceva in plus, mai ales acum de cand Social Media este a "doua paine" pe care o mancam in fiecare zi.
Filmul prezinta inceputul Facebook-ului, mai exact cum fondatorul Mark Zukerberg (Jesse Eisenberg) porneste din camera de camin cu o idee semi-furata sa dezvolte o platfoma de socializare pe care milioane de oameni o folosesc zilnic cel putin 4h pe zi.
Orice miscare gresita pe care a facut-o a platit pentru ea, atat in procesele pe care le-a avut cat si prin pierderea de prietenii.
Insa oamenii care au aceasta sclipire de moment, care ii face sa ajunga intr-un ritm fast-forward pierd pe parcurs multe lucruri ca sa reuseasca sa castige in final, ceea ce s-a intamplat si cu Mark Zukerberg pe parcursul dezvoltarii si implementarii Facebook-ului.

Ce ne iese din mix?
Rezultatul final din cele doua filme se regaseste in fiecare dintre noi. In fiecare zi unul dintre noi se bucura mai mult ca oricand de o portie de pasta carbonara con parmigiano, altul se roaga pentru a putea depasi o situatie si cineva iubeste nebuneste, iar restul stam pe Facebook.
Plus ca oricare dintre noi putem avea acea sclipire, dar trebuie sa fim si in locul potrivit la momentul potrivit.

Eat.Pray.Love - imdb rank 5.0 - my rank 5,5-6
The Social Network -imdb rank 8,4 - my rank 9,5