luni, 13 septembrie 2010

Ceva pompos, dar simplu: Sufleu de conopida

Stiu ca ideea de sufleu pare ceva foarte complicat de facut, dar in realitate este foarte simplu, cel putin sufleu de conopida.  Este o mancare satioasa si bogata in fibre, tocmai buna pentru cina. M-am gandit ca odata cu postarea retetelor sa va dau si numarul de calorii/portie. Ce ziceti de asta?


Bun, acum sa trecem la ingrediente:
- un vas de iena ( mic-mare, cum aveti)
- jumatate de conopida/1 conopida ( in functie de vas)
- 100 gr. unt topit
- 2 oua
- 100 ml lapte 
- o lingura de faina ( integrala)
- 50 gr. cascaval/ parmezan
- 50 gr. smantana 



Mod de preparare:

Se desface conopida si se opareste intr-o oala cu apa sarata. Dupa ce s-a inmuiat se scurge apa si se lasa la racit.
Intre timp se pune untul la topit, se adauga faina si se amesteca sa nu faca cocoloase, se adauga laptele, se amasteca in continuare, apoi galbenusurile unul cate unul, amestecand in continuare. Se formeaza o pasta mai groasa (nu foarte). Se lasa la racit.
Se adauga peste compozitie albusurile batute spuma.
In vasul de iena se aseaza conopida se pune peste ea compozitia parmezanul si cascavalul taiat in felii subtiri si lungi ( sa acopere cam tot).
Nu uitati sa presarati putina sare pesste.
Apoi se baga la cuptor cam 20 min.
A iesit per total  600g si 766 cal . Am impartit la 3 portii si da la 200 g cam 253 kcal


Bon appetit! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu