joi, 26 august 2010

Deliciu de vara


Pentru ca sunt ultimele zile de vara, calendaristic cel putin, m-am gandit sa pregatesc un desert fresh si dulce in acelasi timp. Sunt convinsa ca daca o sa-l realizati o sa va indragostit de loc.




Pentru executie aveti nevoie de:

- 1 pepene galben - mic
- 1 ou
- 0,5 ml apa minerala
- 200 gr faina
- un varf de sare
- 50 ml ulei
- 80 gr alune de padure
- 3 lg miere


Intr-un bol potrivit spargeti oul, puneti apa, faina, sarea si uleiul, le amestecati bine pana devine omogen. Aceasta este reteta pentru clatite in caz ca nu v-ati prins pana acum :). Intr-o tigaie potrivita va apucati sa faceti clatite, dupa ce ati terminat aceasta munca tirana pe timp de vara, luati 5 clatite si le taiati feli.
In aceasi tigaie puneti feliile de clatite, 2 linguri de miere si alunele, pisate in prealabil, amestecati compozitia pana se rumeneste un pic.
Pepenele il taiati in 2 jumatati si il curatati de samburi, in interiorul care s-a format puneti feliile de clatite rumenite cu alune. Pe deasupra mai picurati un pic de miere.

Bon appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu