marți, 7 septembrie 2010

Sa invatam sa conducem cu prudenta

Tinand cont de cresterea alarmanta a accidentelor de masina, cei din Vancouver s-au gandit sa faca o campanie pentru a-i educa pe soferii grabiti.
Pe diferite strazi vor amplasa o fetita care se va juca cu o minge in format 3D, de la departare nu se va zari foarte bine, insa in momentul in care soferii or sa ajunga la 30 m departare imaginea va fi foarte clara si reala.
Campania va incepe de la jumatatea lui septembrie si va tine pana in octombrie, aceasta fiind perioada in care copii se intorc la scoala, dar si perioada in care se intampla cele mai multe accidente.
Display-ul care va fi amplasat costa in jur de 15.000$ si va functiona pe urmatorul sistem: se va vedea cum un copil vrea sa traverseze strada, iar cu cat te aproprii mai mult de imagine, aceasta se va retrage in pavaj.
Trebuie sa zic ca mi s-a parut o idee geniala, care consider ca ar fi eficienta si pe strazile din Bucuresti, fiindca vad din ce in ce mai multi oameni care-si pierd viata din cauza unor soferi neatenti si care nu au control asupra masinii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu