miercuri, 4 august 2010

Pineapple Choco Cake

Aseara m-am gandit sa fac ceva bun pentru sora mea, her bf and my bf. Bineinteles ca ei au solicitat cheesecake, dar m-am gandit ca e bine sa mai testeze si altceva din toate bunatatile pe care eu stiu sa le fac.
Asadar m-am gandit sa le fac o prajitura care sa fie racoroasa, nu foarte dulce si bunaaaa rau.
Reteta pentru minunatia din poza este urmatoarea:

Pentru blat:
4 oua
8 rondele de ananas din conserva
1 cutie de philadelphia sau orice alta crema de branza
150 gr zahar brun
400 gr faina
400 gr unt
2 pliculete de praf de copt
1lgtz de bicarbonat
80 gr cacao
1 lgtz de rom alb/crema de wiskey etc ( daca nu vreti sa puneti alcool puteti pune sirop din conserva de ananas)
Cu un mixer se amesteca ananasul cu crema philadelphia apoi se adauga si restul componentelor pana devine un amestec omogen. Jumatate de compozitie se pune intr-o forma de copt cu fund detasabil, care imprealabil este unsa cu unt iar pe fund este pusa o hartie de copt, iar jumatate intr-o alta forma si se baga la cuptor incins la 180gr ( adica la jumatate) cam 20-25 min.
Dupa ce le-am scos le lasam in forma vreo 5 min pe urma dezmembram forma si lasam blaturile sa se raceasca.

In timpul acesta trebuie sa facem crema pentru care avem nevoie de urmatoarele:
3 albuse
4 lg de sirop de artar
100 gr zahar
1/4lgtz sare
1/4 cream de tartar ( dar eu n-am gasit si am pus 1 lg de zeama de lamaie)
1 lgtz de rom

Punem intr-o craticioara niste apa la fiert (dar sa fiarba incet) iar deasupra punem castronul unde o sa executam crema. Adaugam albusurile, zaharul siropul de artar, sarea si lamaia si mixam bine pana devine o crema lucioasa ( 5min) luam dupa foc si adaugam romul.
Apoi eu am bagat-o la frigider, fiindca nu erau blaturile racite. Cand s-au racit am pus cam trei sferturi de crema intre blaturi si restul pe deasupra unde am presarat si nuca de cocos.

Bon appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu