marți, 24 august 2010

Ciocolata de casa

Cum de mult nu m-am mai bagat prin bucatarie sa fac ceva bun, m-am gandit sa fac cel mai dulce desert.
Ciocolata de casa este un desert foarte usor de facut si foarte bun cand vrei sa-ti aduci aminte de gustul copilariei.
Pentru a face ciocolata de casa aveti nevoie de:
250 gr. lapte praf
150 ml apa
300-350 gr zahar
100 gr unt topit si racit
50 gr cacao
esenta de rom/vanilie/migdale
alune de padure/stafide/alune
Amestecati laptele praf cu cele 50 gr. cacao si dupa ce realizati siropul puneti amestecul treptat si amestecati.
Intr-o cratita se pune apa cu zaharul si se amesteca pana cand zaharul se topeste, in momentul in care se face o spuma alba puteti sa decideti daca vreti ciocolata mai moale sau mai tare si sfaramicioasa. Siropul format poate fi mai lichid sau mai solid, al meu a fost cumva intre.
Dupa ce ati pus amestecul de lapte praf si cacao puneti untul topit si esenta de rom sau vanilie, amestecati bine, bine si turnati compozitia intr-o tava unsa in prealabil cu unt, peste compozitie puteti pune alune de padure, stafide, alune sau migdale.
O lasati la rece intre 3-12 ore, in functie de cum o doriti.

Bon appetit!


2 comentarii:

  1. aoleeeeeuu...cat de buna fu cioco..vecin, reteta asta tre s-o faci secreta si s-o dai pe bani :P

    RăspundețiȘtergere