marți, 13 iulie 2010

Cafeaua.


Imi place la nebunie sa ma trezesc si sa simt miros de cafea in casa. Insa acest lucru se intampla destul de rar si simt miros de cafea dupa ce ma trezesc si o prepar singura.

Cafeaua provine din Etiopia cu o istorie de peste 1000 de ani. Acesta bautura pe care multi dintre noi o savuram in fiecare dimineata s-a raspandit ulterior in Arabia, Egipt si apoi in Europa.

Astazi Brazilia este cea mai mare producatoare de cafea. Sortimentele de cafea se obtin din doua amestecuri: Robusta si Arabica.

Ca sa puteti diferentia ce anume beti, exista mai multe tips-uri. Cafeaua care contine mai multa Robusta, are un gust neutru, este mai putin aromata si mai tare. Pe cand cafeaua care contine Arabica in procentaj mai mare este aromata si cu o tarie medie.
Cei care sunt iubitori de espresso scurt, trebuie sa stie ca un "espresso vero" contine 7gr. de cafea si cantitatea cea mai mica de cofeina. Cafeaua la ibric are cel mai inalt nivel de cofeina pe care-l poate contine o cafea, deci feriti-va pe cat posibil sa o consumati. Iar un cappucino adevarat este format dintr-un espresso scurt si crema de lapte si sunt putine locuri in care veti putea savura asa ceva, fiindca majoritatea servesc cu spuma de lapte.
De-a lungul timpului am degustat diferite cafele, incat sa pot face o diferenta intre o cafea buna si proaspat prajita si una care a fost rajnita acum o luna de zile. Printre preferatele mele se numara: starbucks, monkaff si julius meinl.
La Starbucks imi plac in mod special frappucino-urile, la Monkaff am baut o cafea Macadamia delicioasa si foarteee mare.
Asadar serviti o cafea in fiecare zi pentru a va mentine activi, fara dureri de cap si sa ganditi mult mai rapid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu