miercuri, 1 septembrie 2010

1 septembrie a venit, placinta cu mere s-a gatit

Mai ieri ne plangeam de caldura care ne manca sufletul, dar s-a terminat si cu asta caci a venit 1 septembrie, deci oficial a venit toamna.
Iar fiindca azi am zis sa simt cu adevarat miros de toamna, m-am gandit sa fac o placinta/tarta cu mere si scortisoara, tocmai buna de mancat cu o cana de ceai, ca tot a fost cam frig.
Pentru realizare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente pentru blat si umplutura.

Blat:
- 500 gr faina;
- 1 vf sare;
- 250 gr. unt rece;
-100 ml. apa rece;
Umplutura:
- 8 mere frumoase si rase;
- 2 lgtz scortisoara;
- un cubulet de unt;

Blat - Intr-un castron puneti faina si sarea, pe care le amestecati un pic, taiati untul cubulete si il puneti peste faina si framantati bine, adaugand treptat apa pana nu se mai lipeste de mana. Faceti un bulz din aluat pe care-l infasurati intr-o folie alimentara si-l bagati la frigider pentru 20 de minute.
Umplutura - intr-o cratita topiti untul si puneti merele si scortisoare pe  care le caliti, apoi le lasati sa se raceasca de tot.
Dupa cele 20 de minute scoateti bulzul de aluat din frigider si pe un blat acoperit cu faina incepeti cu un facalet sa-l intindeti cat sa acopere complet tava de tarta. Tava cu aluatul o bagati la frigider inca vreo 15 min.
Incingeti cuptorul bine (220°) scoateti tava cu aluat de la frigider si puneti merele peste care puneti cateva fasii din aluatul care va mai ramas. Pe deasupra, cu ajutorul unei pensule, ungeti cu ou batut amestecat cu lapte.
Bagati tava la cuptor pentru 20 min pana se rumeneste si are o culoare aurie.

Bon appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu